WordPress-sivujen mahdollisuudet

WordPress -sivujen mahdollisuuksia ja ominaisuuksia

1. Yleistä

WordPress on maailman suosituin kotisivualusta, joka soveltuu niin pienen kuin suuremmankin yrityksen tarpeisiin. Myös verkkokaupat voidaan perustaa WordPress-alustalle.

WordPress-sivut koostuvat ulkoasuteemasta, lisäosista, varsinaisista sisältösivuista sekä artikkeleista. Teemat ja lisäosat on saatavissa WordPress-keskuksen kautta. On hyvä käyttää suosittuja, yhteensopivia ja luotettavia lisäosia. Teemat ja lisäosat testataan aina ennen käyttöönottoa. Teemasta tehdään asiakkaan kotisivuille ns. lapsiteema.

WordPress tarvitsee toimiakseen tietokannan sekä palvelimen (webbihotellin).

Yritys tarvitsee myös domainin.

2. Sivujen suunnittelu

Suunnittelu käynnistyy layoutin teolla. Asiakas saa nähdäkseen luonnoksen ja sen hyväksymisen jälkeen suunnittelu ja sivujen rakentaminen siirtyy WordPress-alustalle, joko asiakkaan omalle palvelimelle, tai työvaiheasennuksena kotisivulaboratoriooni, josta asiakkaan hyväksymisen jälkeen sivut siirretään asiakkaan palvelimelle.

Katso > WordPress-sivujen suunnittelun työvaiheet

3. Responsiivisuus

Kotisivut ovat responsiiviset eli mukautuvat eri laitteille, pöytäkoneille, tableteille ja mobiililaitteille.

4. Tietoturva

Tietoturvaan vaikuttaa moni seikka. Sivuille asennetaan tarvittavat työkalut roskapostin suodatusta ja haittaohjelmien estämistä varten. Osana tietoturvaa on säännöllisen varmuuskopioinnin järjestäminen sekä WordPressin ja lisäosien päivittäminen aina uusimpaan versioon.

5. Varmuuskopiointi

Osana tietoturvaa on säännöllisen varmuuskopioinnin järjestäminen. Kotisivujen varmuuskopiointi voidaan järjestää monin eri tavoin. Ennen sivujen käyttöönottoa asiasta käydään keskustelu menettelytavoista asiakkaan kanssa.

6. Kuvat

Kuvien käsittely ja optimointi on yksi keskeisistä sivujen toimivuuden kannalta olevista seikoista. Kaikki kuvat tulee optimoida toimiviksi, mittasuhteiltaan suureksikin skaalautuvaan, mutta silti mahdollisimman pieneen tiedostokokoon, ennen niiden siirtämistä WordPressin mediakirjastoon. Suoritan kuvien optimoinnin asiakkaan niin halutessa. Jos asiakas haluaa tehdä itse kuvien käsittelyn, annan vinkkejä optimointiin liittyen.

7. Uutispalsta

WordPress -kotisivujen lisäksi sivuille voidaan ottaa käyttöön blogi- / uutispalsta. Kirjautumalla WordPressiin asiakas voi itse kirjoittaa uutisen ja lisätä aihepiirikuvan sekä taittaa sivun haluamakseen.

8. Hakukoneoptimointi (SEO)

WordPress -lisäosalla kotisivulle saadaan luotua sivukohtainen hakukoeoptimointi, hakusanalausekkeineen. Kun asiakas tekee Google-mainontaa, sivujen hakukoneoptimointi (SEO) tehostaa julkaisujen näkyvyyttä. Myös kuviin voidaan tehdä hakusanaoptimointia.

9. Lomakkeet 

WordPress -sivustolle voidaan laatia useita eri lomakkeita, joita voi olla useita erilaisia lomakkeita: yhteydenottolomake, yksilöitylomake valintaruutuineen tms. Varmistaaksemme lomakkeiden toimivuuden, sivustolle asennetaan myös lisäosa, joka tallentaa lomakkeiden kautta tulevan postin ohjelmiston tietokantaan. 

10. Erilaisia toimintoja

Parhaan toimivuuden kannalta sivut kannattaa olla selkeät, kunnioittaa asiakkaita, ilman häiritseviä itsestään aukeavia ikkunoita.

Tarvittaessa WordPress -sivuille voidaan asentaa erilaisia toimintoja.

  • Chat
  • Popup
  • Tapahtumakalenteri
  • Varauskalenteri
  • Äänestys
  • Galleria
  • Kuvakaruselli
  • Verkkokauppa

11. Käytettävyys

Olemme aktiivisia varmistaaksemme asiakkaallemme parhaan mahdollisen käyttökokemuksen kotisivujen parissa. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä neuvoja kotisivuihin liittyen. Avustamme, opastamme ja annamme vinkkejä parhaan käytännön löytämiseksi.

12. Koulutus ja opastus

Annamme käyttöönottokoulutuksen kotisivuasennuksen jälkeen. Asiakkaalla on aina mahdollisuus kysyä neuvoja kotisivuihin liittyen. Opastamme ja neuvomme.

13. Ohjeet

Annamme ohjeistusta kirjallisesti visaisimpiin kysymyksiin.

14. Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet

Oikeudet kotisivujen käyttöön siirtyvät asiakkaalle, kun kauppahinta on kokonaan maksettu. Kuvilla ja graafisilla muodoilla on kuvakohtaiset tekijänoikeudet ja julkaisuoikeudet.

15. Salasuojatut WordPress-kotisivut

WordPress-kotisivuilla voi olla tarvittaessa sivuja, jonne pääsee vain kirjautumalla. Sivuilla voidaan jakaa infoa, tiedostoja, tms.

16. Monia mahdollisuuksia

Kerron mielelläni lisää WordPressin mahdollisuuksista.